Een goede huidverzorging – 8 voedingstips

Wil jij ook een gezonde en stralende huid? Ben jij nog steeds op zoek naar die ene magische antirimpelcrème? Helaas bestaat er geen wonderbaarlijk ingrediënt in een potje dat jouw huid eeuwig jong en rimpelloos houdt. Maar je kan jouw huid wel een handje helpen!

Een stralende huid door de juiste voeding

Wij hebben speciaal voor jou een voedingstop 8 gemaakt die bijdragen aan een gezonde en stralende huid.

  • 1. Worteltjes: tegenwoordig staat er op elk potje antirimpelcrème wel het ingrediënt ‘retinol’. Eigenlijk is dit niks anders dan vitamine A: je hebt vitamine A nodig voor de aanmaak van cellen en de weefselstructuur van de huid. Je lichaam maakt vitamine A aan uit de zogenaamde carotenoïden, en die zitten bijvoorbeeld in worteltjes!
  • 2. Spruitjes: misschien niet het lievelingseten van iedereen, maar wel heel gezond! In deze minikooltjes zit namelijk meer vitamine C dan sinaasappels: vitamine C draagt bij aan de vorming van bindweefsel en zorgt daarom voor een stevige huid.
  • 3. Zonnebloemolie: ook vitamine E is erg belangrijk voor een stralende huid. Vitamine E is namelijk een antioxidant, die jouw huidcellen beschermt tegen vrije radicalen. Plantaardige oliën zitten bomvol met vitamine E!
  • 4. Eieren: het zogenaamde vitamine B-complex is onmisbaar voor jouw huid én haar! Eieren zitten vol met deze vitaminen en dragen dan ook bij aan een gezonde huid.
  • 5. Brood: naast vitamines zijn ook mineralen erg belangrijk voor je huid. Jodium, koper en zink zijn de mineralen die bijdragen aan een gezonde en stralende huid. Een tekort aan deze mineralen komt vrijwel niet voor in Nederland, omdat deze mineralen vaak al toegevoegd worden aan allerlei voedingsmiddelen. Door genoeg brood binnen te eten, krijg je dus vanzelf deze mineralen binnen!
  • 6. Zalm: in zalm zitten veel omega-3-vetzuren en deze zijn erg goed voor de huid! Omega-3-vetzuren hebben een gunstige invloed op bijvoorbeeld eczeem en allergieën. Daarnaast kan een droge huid ook veel baat hebben bij omega-3-vetzuren!
  • 7. Tomaten: iedereen weet dat zonnebrandcrème jouw huid beschermt tegen de schadelijke effecten van de zon. Maar wist je dat tomaten hier ook bij kunnen helpen? In tomaten zit namelijk lycopeen en dit stofje is een antioxidant, die de huid behoedt voor verbranding en veroudering als gevolg van zonlicht.
  • 8. Water: veel water drinken, zorgt voor een stralende huid? Fabel! Er is geen bewijs dat water jouw huid van binnenuit hydrateert. Maar genoeg water drinken, dagelijks 1,5 liter, is natuurlijk wel heel erg gezond: wanneer je uitdroogt, dan wordt je huid namelijk minder elastisch en slapper.