Hotstone massage

Onze hotstone massages zijn heel geschikt bij spanningen, stress, spijsverteringsproblemen, spierpijn, gewrichtsproblemen (zoals reuma en artrose), rug- of nekklachten en een slechte doorbloeding. Het therapeutische effect van warme stenen is wereldwijd al duizenden jaren bekend. De warmte van de stenen dringt diep door in weefsel, spieren, botten en gewrichten. Het werkt ontspannend; opgehoopte afvalstoffen worden losgemaakt en uw lichaam wordt gezuiverd van stress.

Waar komt hotstone vandaan?

Hotstone massage is, mits goed toegepast, een weldaad voor zowel lichaam als geest. Doordat de warmte van de stenen de massage versterkt, ontstaat optimale ontspanning. Het is een techniek die al voor het begin van onze jaartelling door de Grieken en Romeinen werd gebruikt. En ook van andere culturen, zoals bij de Inca’s en de Maori’s, is bekend dat hotstone massage al eeuwenlang wordt toegepast. De techniek werd en wordt in oosterse culturen gebruikt ter voorkoming en bij de behandeling van diverse aandoeningen.

Contra-indicaties

Bij hotstone massage zijn er zowel relatieve als absolute contra-indicaties. Als sprake is van een relatieve contra-indicatie mag in sommige gevallen wel worden gemasseerd maar moeten bijvoorbeeld bepaalde plekken op het lichaam worden vermeden. Bij relatieve contra-indicaties is het advies om eerst met de behandelend arts te overleggen. Bij absolute contra-indicaties mag geen hotstone massage worden gegeven. Ook zijn er nog gevallen waarbij de massage in principe zonder voorafgaand overleg met de arts kan worden gegeven. Dan gaat het bijvoorbeeld om blauwe plekken, kneuzingen en spataderen.

Waarom hotstone massage?

In de meeste gevallen kiest de cliënt voor een hotstone massage omdat de massage prettig aanvoelt en ontspanning geeft. Ook is bekend dat de massage afvalstoffen afvoert en dat de cliënt mede daardoor in de uren en dagen erna zich extra energiek voelt. Van diverse klachten en aandoeningen is vastgesteld dat de massage daadwerkelijk verlichting biedt. Het gaat dan vooral om stress, vermoeidheid, spierproblemen en -blokkades, fibromyalgie en spijsverteringsproblemen. Bij een slechte doorbloeding van het weefsel kan hotstone massage de doorbloeding verbeteren. Ook kan de massage bij sommige vormen van reuma en artrose de pijn verminderen.

– Hotstone massage 30 min € 45,75
– Hotstone massage 45 min € 62.50
– Hotstone massage 60 min € 80.00

Wil je een afspraak maken bij Schoonheidssalon IN? Maak dan online een afspraak in onze vestiging in Kortenhoef.