Ons concept

Ons concept voor huidverbeterende behandelingen

Bij Schoonheidssalon IN hebben we speciaal voor het verbeteren van de huid een concept ontwikkeld. Dit is een werkwijze die we altijd inzetten, bij ieder probleem en bij alle behandelingen. In onze werkwijze gaan we ervanuit dat het verbeteren van de huid voor een groot deel van binnenuit moet komen. Dit is dan ook het uitgangspunt van ons concept.

 

De conditie van de huid: de nulmeting

Aan de start van het behandeltraject willen we eerst weten wat de huidige conditie van de huid is. Op die manier kunnen we bepalen welke behandelingen de huid aan kan, wat de huid zelf kan geven en wat de huid nodig heeft om te verbeteren. Dit doen we met verschillende methoden.

Observ
De OBSERV is een fotoapparaat waarmee we in de diepere lagen van de huid kunnen kijken. Dit geeft ons inzicht in huidaandoeningen die nog niet aan de oppervlakte zijn, maar die op den duur gaan zorgen voor een verslechtering in de kwaliteit van de huid. Hierdoor kunnen we problemen op voorhand aanpakken.

Het bekijken van de conditie van de huid heeft als groot voordeel dat we huidaandoeningen gericht kunnen aanpakken. Daarnaast dient het ook als 0-meting waardoor we eenvoudig gedurende het traject de verbetering van de huid in beeld kunnen brengen. Zo zie je niet alleen verbetering aan het oppervlak van de huid, maar krijg je ook een goed beeld van de verbetering van de huid onder de oppervlakte.

De juiste producten en behandelingen

Aan de hand van de foto’s van de diepe lagen van de huid krijgen we een goed beeld van de kwaliteit van de huid op dat moment. Na het verbeteren van de huid van binnenuit, pakken we de huidproblemen aan die dan nog overblijven. Dit kunnen we op verschillende manieren doen, afhankelijk van de problematiek. Zo kunnen we kiezen voor bindweefselmassages, zuurstofbehandeling of botanical peel om de aanmaak van collageen te stimuleren.
Heb je last van acne? Dan hebben we speciale acne behandelingen om acne te bestrijden.

Naast de behandelingen gebruiken we ook verschillende producten waarmee je thuis aan de slag kunt gaan met huidverbetering. Wij werken met de producten van Cholley en Alexandre Fabelle.